KLEI zoekt vrijwilligers

KLEI zoekt uitbreiding voor het team van vrijwilligers die ons vertegenwoordigen op de keramiekmarkten.

Wat je kunt verwachten:
 • Je wordt onderdeel van een heel gezellig en enthousiast team. De meeste vrijwilligers zijn al 12 jaar betrokken bij KLEI! Eenmaal per jaar is er een team-uitje.
 • Begin van het jaar krijg je alle data van de markten in Nederland en België en kun je aangeven wat je voorkeur heeft. Daarna wordt er een rooster opgesteld waarop je 1, 2 of 3 keer per jaar staat ingeroosterd voor een dag op een markt, afhankelijk van je opgave. We houden zoveel mogelijk rekening met de afstand die je moet rijden.
 • Je staat altijd met minstens twee personen op een markt. De eerste keer word je uitgebreid ingewerkt. Een van de aanwezigen haalt enkele dagen voor de markt de spullen op.
 • Een markt is meestal open van 10 tot 18 uur. Voor het opbouwen van de stand moet je een uur eerder aanwezig zijn en voor het opruimen moet je ook rekenen op een klein uur.
 • Je krijgt een onkostenvergoeding per marktdag en een kilometervergoeding.
 
Wat we van jou verwachten:
 • Enthousiasme en inzet voor het tijdschrift KLEI keramiek magazine. Je hoeft zelf geen keramist te zijn, maar heb je er wel wat ervaring mee, dan vinden we dat leuk. Uiteraard mag je op rustige momenten ook even rondkijken op de markt; dat bespreek je natuurlijk met je collega.
 • Accuratesse: het is belangrijk dat je de verkopen goed bijhoudt en dat de kas aan het eind van de dag klopt. We hebben ook een eenvoudig te bedienen pin-apparaat.
 • Een rijbewijs en de beschikking over een auto.
Informatie en aanmelden:
 • Wil je nog meer weten, mail dan naar secretariaat@klei.nl.
 • Aanmelden kan door een CV en motivatie te sturen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Cadeautip

Enthousiast over het blad KLEI? En op zoek naar een origineel cadeau? Maak iemand blij met een cadeau-abonnement voor € 30,00*. Een cadeau-abonnement bestaat altijd uit zes nummers en stopt hierna automatisch. Het kan op elk gewenst moment ingaan; de ingangsdatum vult u in bij de adresgegevens. Wilt u een abonnement cadeau geven, vul dan de adresgegevens van degene die het blad gaat ontvangen in op de afrekenpagina bij 'verzenden naar ander adres'. Vul bij de factuurgegevens uw eigen gegevens in. Vul de geboortedatum in van de nieuwe abonnee. Een cadeau-abonnement kost € 30,00 indien de ontvanger in Nederland of België woont (of € 78,00 voor andere landen).
Ga naar www.klei.nl/winkel  Daar vindt u ook andere interessante artikelen
*Voor verzending binnen Nederland en België.

Zo doe je dat, deel 2

Na het grote succes van ‘Zo doe je dat, deel  1’ is er nu het tweede boek in deze serie.
Op elke keramiekmarkt en bij elke keramiektentoonstelling wordt dezelfde vraag gesteld aan de keramist: ‘Hoe doe je dat?’.  Deze boekenserie geeft antwoord op die vraag. Twaalf keramisten met uiteenlopende technieken lieten hun werkwijze zien en  vertelden hun geheimen aan Peter Timmers, schrijver en fotograaf.  In dit tweede boek uit de reeks staan weer twaalf artikelen uit KLEI keramiek magazine. Ze zijn grondig herzien en er zijn nieuwe foto’s toegevoegd, zowel in de artikelen als ook van ander werk dat de keramisten maakten. Het resultaat is weer een mooi boek met veel tips en trucs voor iedereen die in keramiek geïnteresseerd is. Deelnemende keramisten: Jean-Paul Landreau, Harm van der Zeeuw, Hein Severijns, Irene van der Winkel, Wouter Dam, Carien van Dongen, Jolanda Verdegaal, Gerreke van Veen, Martha Hooijschuur, Carla de Vrijer, Frans Gregoor en Blayne Knox. Formaat: 21 x 21 cm, 132 pagina’s, Nederlandstalig, kleur, harde kaft en leeslint. Prijs: € 15,95 exclusief verzendkosten.

BESTELLEN IN WEBWINKEL

Zo doe je dat, deel 1

Het boek Zo doe dat, deel 1 geeft antwoord op de meest gestelde vraag aan keramisten: ‘Hoe doe je dat?’. Peter Timmers ging voor KLEI keramiek magazine op zoek naar antwoorden op deze vraag en bezocht inmiddels tientallen keramisten in hun atelier. Zij gaven hem antwoord op die vraag en lieten hun werkproces aan hem zien. De eerste twaalf artikelen zijn nu gebundeld in een boek. Zij zijn grondig herzien en er zijn nieuwe foto’s toegevoegd van ander werk van deze keramisten. Deelnemende keramisten: Christiane Zegers, Tessa Droog, Let de Kok, Petrus Griepink, Jürg C. Bächtold, Pauline Hoeboer, Jannie van der Wel, Esther van Groeningen, Caroline Peeters, Bibi Kriek, Conny Pols, Willy van Bussel Formaat: 21 x 21 cm, 132 pagina’s, Nederlandstalig, kleur, harde kaft en leeslint. Prijs: € 15,95 exclusief verzendkosten. Het boek is te bestellen via de webwinkel.

Meer kunst van het decoreren

Het boek Meer kunst van het decoreren / Keramisten delen hun technische geheimen van Mels Boom uit 2014 is het vervolg op het razend populaire boek De kunst van het decoreren. Maar liefst 34 bekende - en nog niet eerder in deze boekenserie verschenen - kunstenaars vertellen tot in detail over de door hen toegepaste keramische technieken. Het boek is te bestellen via de webwinkel.

Discussieforum weer raadpleegbaar!

De informatie uit het oude discussieforum (2003 t/m juli 2016) en uit de periode vanaf augustus 2016 t/m juni 2018 zijn weer toegankelijk en raadpleegbaar.

In het forum van KLEI kon iedereen jarenlang vragen stellen over keramiek. In de huidige tijd wordt weinig meer gebruik gemaakt van fora; de meeste vragen worden tegenwoordig gesteld via groepen op Facebook. Ook KLEI heeft daar een groep KLEI keramiekmagazine - Forum. U kunt hier gemakkelijk lid van worden. Ga naar Facebook
 


Nieuw in de webwinkel!

Naast het gewone KLEI-schort is er nu ook een speciaal KLEI-schort voor draaiers met de hand geborduurd door jonge vrouwen in Bangladesh. Lees meer over het nieuwe schort in KLEI 2022-2 maart-april.
Het schort is 108 cm lang en 82 cm breed en heeft een lange split in het midden waardoor het bijzonder geschikt is voor draaiers. Het schort is zwart met een wit KLEI logo.
Prijs: €  35,- exclusief verzendkosten.

BESTELLEN IN WEBWINKEL

Virtuele keramiekmarkt op Facebook

Omdat alle keramiekmarkten dit voorjaar zijn afgelast is KLEI met een nieuw initiatief gekomen: een virtuele keramiekmarkt op Facebook. Na het beantwoorden van een paar vragen word je z.s.m. goedgekeurd als lid van deze groep. Daarna kun je werk te koop aanbieden of keramiek kopen. Er zijn een paar regels:
 1. Je mag alleen keramiek aanbieden
 2. Het product moet zelfgemaakt zijn
 3. Zet er details bij, zoals vraagprijs, stookwijze, maten, gebruikte techniek e.d.
www.facebook.com/groups/KLEIkeramiekmarkt

Privacyverklaring

Stichting KLEI bewaart uw gegevens voor de verwerking van bestellingen en abonnementen. Deze informatie wordt nooit doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden. Gedetailleerde informatie hierover vindt u in onze ‘Algemene voorwaarden en privacyverklaring’, te downloaden rechtsonder aan de site.