Vierde KLEIsymposium

In verband met corona is het KLEIsymposium van 29 januari verzet naar 14 mei 2022.
Helaas kan Frank Vanhooren er dan niet bij zijn. We hebben een goed alternatief gevonden: Marlieke Wijnakker van VormVrij. Ze is vormgever en ontwerper van keramiek m.b.v. 3D printer, een digitale keramist.

Het maximale aantal kaartjes is inmiddels verkocht. Wanneer er een plaats vrijkomt, zullen we deze aan de reservelijst toewijzen op volgorde van aanmelding.
Wilt u op de reservelijst stuur dan uw naam, adresgegevens via de mail naar secretariaat@klei.nl en vermeld ook of u wel of geen KLEI abonnee bent !
U ontvangt bericht als er een plaats vrijkomt.
De deelnamekosten kunt u ter plaatse betalen via pinapparaat.
KLEI abonnees betalen € 80,-; niet-abonnees € 90,-.

Hopelijk tot 14 mei 2022!
 


Het vierde KLEIsymposium, dat de Stichting KLEI organiseert met de NVK heeft plaats op 14 mei 2022.
De entreeprijs is inclusief lunch, bijwonen van drie lezingen, borrel en een keramische mok van een gerenomeerde keramist.

De hoofdgast is Adriaan Rees
Adriaan benadert zijn sculpturen als een landschap of menselijk lichaam. In zijn werk zijn de sporen van zijn handen en het gebruik van extreme kracht gemakkelijk aan de oppervlakte te zien. Adriaan werkt afwisselend in zijn atelier in China en in zijn atelier te Amsterdam. Zijn sculpturen zijn een dialoog tussen de culturele tradities van Europa en Azië.
De vijf gastsprekers zijn:
Ann Van Hoey | Angelique Homberg | Esther Stasse | Marlieke Wijnakker | Yuk-Kan Yeung
Deze bijzondere keramisten zijn met zorg geselecteerd op ‘kwaliteit, eigenzinnigheid, kennis en diversiteit van technieken’.
Programma:
09.30 - 10.30     Ontvangst
10.30 - 11.00     Opening
11.00 - 12.30     Lezing Adriaan Rees
12.30 - 13.30     Lunch
13.30 - 14.45     Sessie 1 gastsprekers
14.45 - 15.15     Pauze
15.15 - 16.30     Sessie 2 gastsprekers
16.30 - 17.00     Afsluiting en borrel
Locatie: Huis 73, Hinthamerstraat 72-74, ’s-Hertogenbosch.
Het KLEIsymposium is een initiatief van de NVK en de Stichting KLEI. Hoofdsponsor is de NVK.

Wedstrijd Potter in residence

Heb je er altijd al van gedroomd om pottenbakker in Zuid-Frankrijk te worden?

Die droom kan nu uitkomen, want KLEI keramiek magazine geeft in samenwerking met De Kleischool één verblijf van twee weken in een pottenbakkerij met compleet ingerichte woning cadeau, in Tournon d'Agenais. Waarde € 1.600!

Wat moet je doen?

Je moet in januari 2022 abonnee zijn van KLEI keramiek magazine en beschikbaar zijn in de periode 24 juli tot 6 augustus 2022. We zoeken een beginnende pottenbakker, dat wil zeggen dat je wel al zelfstandig kunt draaien, glazuren en bakken en ook al werk hebt dat je kunt meenemen om te exposeren, maar dat je nog niet echt naam hebt gemaakt.

Meer informatie in het januarinummer van 2022!

Ben je nog geen abonnee?
Hier kun je je aanmelden.


www.dekleischool.nl

Cadeautip

Enthousiast over het blad KLEI? En op zoek naar een origineel cadeau? Maak iemand blij met een cadeau-abonnement voor € 30,00*. Een cadeau-abonnement bestaat altijd uit zes nummers en stopt hierna automatisch. Het kan op elk gewenst moment ingaan; de ingangsdatum vult u in bij de adresgegevens. Wilt u een abonnement cadeau geven, vul dan de adresgegevens van degene die het blad gaat ontvangen in op de afrekenpagina bij 'verzenden naar ander adres'. Vul bij de factuurgegevens uw eigen gegevens in. Vul de geboortedatum in van de nieuwe abonnee. Een cadeau-abonnement kost € 30,00 indien de ontvanger in Nederland of België woont (of € 78,00 voor andere landen).
Ga naar www.klei.nl/winkel  Daar vindt u ook andere interessante artikelen
*Voor verzending binnen Nederland en België.

NIEUW IN DE WEBWINKEL!

Keramiek uit de hand, Jacqui Atkin
15 projecten van klei met handvormtechnieken. Elk project wordt stap voor stap uitgelegd, met verschillende opties voor versieringen en glazuren.
Formaat: 25 x 20 cm, 176 pagina’s, Nederlandstalig, full colur, hardcover.
Prijs: € 22,50  exclusief verzendkosten.

BESTELLEN IN WEBWINKEL

Zo doe je dat, deel 2

Na het grote succes van ‘Zo doe je dat, deel  1’ is er nu het tweede boek in deze serie.
Op elke keramiekmarkt en bij elke keramiektentoonstelling wordt dezelfde vraag gesteld aan de keramist: ‘Hoe doe je dat?’.  Deze boekenserie geeft antwoord op die vraag. Twaalf keramisten met uiteenlopende technieken lieten hun werkwijze zien en  vertelden hun geheimen aan Peter Timmers, schrijver en fotograaf.  In dit tweede boek uit de reeks staan weer twaalf artikelen uit KLEI keramiek magazine. Ze zijn grondig herzien en er zijn nieuwe foto’s toegevoegd, zowel in de artikelen als ook van ander werk dat de keramisten maakten. Het resultaat is weer een mooi boek met veel tips en trucs voor iedereen die in keramiek geïnteresseerd is. Deelnemende keramisten: Jean-Paul Landreau, Harm van der Zeeuw, Hein Severijns, Irene van der Winkel, Wouter Dam, Carien van Dongen, Jolanda Verdegaal, Gerreke van Veen, Martha Hooijschuur, Carla de Vrijer, Frans Gregoor en Blayne Knox. Formaat: 21 x 21 cm, 132 pagina’s, Nederlandstalig, kleur, harde kaft en leeslint. Prijs: € 15,95 exclusief verzendkosten.

BESTELLEN IN WEBWINKEL

Minidraaischijfje

Minidraaischijfjes. Het ziet er leuk uit, maar... heb je er wat aan? In het novembernummer van KLEI een verslag van een uitgebreide test waaraan diverse keramisten meewerkten.
Zelf proberen? KLEI heeft nog een aantal minidraaischijfjes te koop voor € 45,- (exclusief verzendkosten) via de webwinkel. OP = OP!

Zo doe je dat, deel 1

Het boek Zo doe dat, deel 1 geeft antwoord op de meest gestelde vraag aan keramisten: ‘Hoe doe je dat?’. Peter Timmers ging voor KLEI keramiek magazine op zoek naar antwoorden op deze vraag en bezocht inmiddels tientallen keramisten in hun atelier. Zij gaven hem antwoord op die vraag en lieten hun werkproces aan hem zien. De eerste twaalf artikelen zijn nu gebundeld in een boek. Zij zijn grondig herzien en er zijn nieuwe foto’s toegevoegd van ander werk van deze keramisten. Deelnemende keramisten: Christiane Zegers, Tessa Droog, Let de Kok, Petrus Griepink, Jürg C. Bächtold, Pauline Hoeboer, Jannie van der Wel, Esther van Groeningen, Caroline Peeters, Bibi Kriek, Conny Pols, Willy van Bussel Formaat: 21 x 21 cm, 132 pagina’s, Nederlandstalig, kleur, harde kaft en leeslint. Prijs: € 15,95 exclusief verzendkosten. Het boek is te bestellen via de webwinkel.

Meer kunst van het decoreren

Het boek Meer kunst van het decoreren / Keramisten delen hun technische geheimen van Mels Boom is het vervolg op het razend populaire boek De kunst van het decoreren. Maar liefst 34 bekende - en nog niet eerder in deze boekenserie verschenen - kunstenaars vertellen tot in detail over de door hen toegepaste keramische technieken. Het boek is te bestellen via de webwinkel.

Virtuele keramiekmarkt op Facebook

Omdat alle keramiekmarkten dit voorjaar zijn afgelast is KLEI met een nieuw initiatief gekomen: een virtuele keramiekmarkt op Facebook. Na het beantwoorden van een paar vragen word je z.s.m. goedgekeurd als lid van deze groep. Daarna kun je werk te koop aanbieden of keramiek kopen. Er zijn een paar regels:
  1. Je mag alleen keramiek aanbieden
  2. Het product moet zelfgemaakt zijn
  3. Zet er details bij, zoals vraagprijs, stookwijze, maten, gebruikte techniek e.d.
www.facebook.com/groups/KLEIkeramiekmarkt

Discussieforum weer raadpleegbaar!

De informatie uit het oude discussieforum en uit de periode vanaf 2016 tot heden zijn weer toegankelijk en raadpleegbaar.

Op Facebook kunnen vragen gesteld worden aan de redactie en aan andere keramisten via de groep 'KLEI keramiek magazine – informatie delen en vragen stellen'. Hier kunnen ook foto’s van werk en aankondigingen van exposities gedeeld worden.
Ga naar Facebook


Privacyverklaring

Stichting KLEI bewaart uw gegevens voor de verwerking van bestellingen en abonnementen. Deze informatie wordt nooit doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden. Gedetailleerde informatie hierover vindt u in onze ‘Algemene voorwaarden en privacyverklaring’, te downloaden rechtsonder aan de site.