OPROEP: Cor Unum Ontwerpwedstrijd van start: Take Your Time

Cor Unum, dé keramiekmaker in Nederland, ziet het als een van haar kerntaken om het keramisch ambacht levend te houden. In dat kader organiseert Cor Unum jaarlijks een internationale ontwerpwedstrijd voor getalenteerde studenten aan kunst- en designopleidingen.  
 
Het aanmelden voor de achtste editie van deze ontwerpwedstrijd staat nu open en studerende ontwerpers worden uitgenodigd om binnen het thema Take Your Time een passend ontwerp te creëren. Ontwerper Simone Post is tijdens deze editie ambassadeur van de wedstrijd en stelt zich bij dit thema de volgende vraag: “Wat betekent het als je het begrip tijd bepalend laat zijn tijdens onderzoek en ontwikkeling van een ontwerp?” Het thema Take Your Time kan in de breedste zin van het begrip geïnterpreteerd worden. Het prototype mag in ieder gewenst materiaal worden aangeleverd met als uitgangspunt dat je inzending uiteindelijk in keramiek uitvoerbaar is.
 
Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf 7 september a.s. via de website, de deadline voor het inleveren van een prototype is 15 januari 2021. Een professionele vakjury met onder meer Sergio Herman, Simone Post, Timo de Rijk en Mary Hessing beoordeelt in februari 2021 de inzendingen en bepaalt vervolgens de 1ste, 2de en 3de prijs.