Vogel-Vrij project

Het houdt maar niet op...
Drie maanden in het nieuwe jaar en ik heb nog geen workshop kunnen geven. Scholen zijn weer open maar het lesgeven is vooralsnog voorbehouden aan de vaste docenten. Daarbij moet ik bekennen dat ik als freelancer het nog niet helemaal voor me zie, met explosieve uitbraken op sommige plaatsen, dat ik binnen afzienbare tijd van klas naar klas en van school naar school zou gaan. Is de angst dan toch ook bij mij wat vast gaan zitten? Ik hou het erop dat het straks weer even wennen is en de geest zich zal moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit dat er nu ook andere risico's zijn om mee te leven. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de cursussen in mijn atelier weer van start kunnen gaan.

In februari heb ik een proefopstelling van Vogel-Vrij gemaakt tijdens een preview tentoonstelling, daar is een tv-uitzending van gemaakt (zie verderop in deze nieuwsbrief). Vanwege de maatregelen is de tentoonstelling niet voor het publiek zichtbaar geweest. Bekijk hier mijn opbouwfilmpje.

Desalniettemin gaat mijn project Vogel-Vrij dit jaar toch door, al is de realisatie deze zomer wel ruim een maand later dan aanvankelijk gepland. Vooral doordat ik ook dit jaar alweer drie maanden aan Vogel-Vrij workshops op scholen niet heb kunnen geven. Toch zie ik er naar uit om menigeen, jong en oud, te laten ervaren wat je met je handen allemaal kunt. 

Dus gooi ik het over een andere boeg en sla ik een nieuwe weg in: 
Digitale boetseer workshops voor Vogel-Vrij
Ik daag jullie uit om digitaal creatief mee te doen met mijn project Vogel-Vrij.

Klei jij ook mee met de mensen om je heen? Heerlijk om eens wat anders samen thuis te doen, een mooie leerzame ervaring. Jouw vogeltjes doen mee aan de kunstinstallatie Vogel-Vrij en zijn deze zomer te bewonderen in Centrum Beeldende Kunst Emmen, locatie Rensenpark. 

Ik zie je graag in het echt en voor nu toch 'gewoon' digitaal!
Liefs Myrte.