Keramiekmuseum Princessehof zoekt feesttafels voor tentoonstelling

Het Princessehof in Leeuwarden presenteert in het najaar van 2022 een grote tentoonstelling die laat zien hoe we in Nederland feest vieren met eten. Daarom is het museum op zoek naar de feesttafels (met servies) en persoonlijke verhalen van festvoerders in heet Nederland. Alle feesten zijn welkom: van Kerst tot Keti Koti en van een verjaardag tot Suikerfeest.
 
Het Princessehof is op zoek naar alles waarmee mensen hun feesttafel dekken, of dat nou de eettafel, de salon- of tuintafel is: elke inzending is welkom. De gekozen serviezen zullen van oktober 2022 tot de nazomer van 2023 deel uitmaken van de tentoonstelling, waarin tientallen feestelijk gedekte tafels en de bijbehorende persoonlijke verhalen de enorme diversiteit aan feestelijke tradities en gewoonten tonen.
 
Meedoen
Om mee te doen roept het museum op om een foto van de gedekte feesttafel in te sturen, samen met het persoonlijke verhaal dat past bij dit feest (wat wordt er gevierd, waarom, met wie en wat staat er allemaal op tafel?) en naam en adres. Inzendingen kunnen tot 15 oktober verstuurd worden naar feest@princessehof.nl. Uit alle reacties selecteert het Princessehof een aantal gedekte feesttafels, die samen in het museum een zo breed mogelijk beeld tonen van hoe Nederland vandaag de dag feest viert.