GOUDA: Nederlandse Keramiekopleiding (NKO)

Draaiweek porselein
Oeroud en fascinerend porselein. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met keramiek, over een redelijke draaitechniek beschikken en nu aan porselein toe zijn. In deze cursus gaan we met porselein vooral draaien en heel erg dun afdraaien. U krijgt uitleg over de bestanddelen van het materiaal, de verschillen tussen de soorten en een kort overzicht over de geschiedenis van dit materiaal.
Docent: Willy van Bussel
Data: 27 februari t/m 3 maart 2023
Korte cursussen:
Nerikomi
Nerikomi is een van oorsprong Chinese techniek, waarbij van verschillende kleuren klei in patronen of gemarmerd schalen of bekers worden gemaakt. De verschillende kleuren klei worden samengevoegd tot een blok of rol. Van plakken wordt een plaat gemaakt waar een werkstuk van kan worden gemaakt. Een mooi proces waar kleur en vorm de hoofdrol speelt.
Docent: Suus Nooteboom
Data: zondagen 5, 12 en 19 februari 2023
Boetseren van een dier
Je eigen huisdier of lievelingsdier boetseren, hoe leuk is dat. Maar hoe zit de anatomie van verschillende dieren in elkaar? Het is een boeiende zoektocht naar de anatomie en lichaamstaal van het dier. Onder begeleiding van een vakkundige docent ga je aan de slag met paperclay.
Docent: Carien van Dongen
Data: maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart 2023
Engobe en textuur decoratietechnieken
Door te experimenteren en te spelen met verschillende engobe- en
textuurtechnieken ontdek je je eigen stijl, passend bij jouw werk.
Voor mensen met durf en bereidheid tot experimenteren zodat de creativiteit kan gaan stromen.
Docent: Lucia Fransen
Data: 12, 19 maart en 2 april 2023
Voor meer informatie over de diverse opleidingen en cursussen: ga naar onze website: www.keramiekopleiding.nl | Nederlandse Keramiekopleiding, Winterdijk 4A, 2801 SJ Gouda, +31 (0)182-515274.