GOUDA: Nederlandse Keramiekopleiding (NKO)

Winter draai-vierdaagse
Is draaien je passie of wil je dat bij jezelf ontdekken? Kom in de eerste week van 2024 dan bij ons een week lang draaien! Elke dag krijg je nieuwe technieken aangereikt. Uiteraard nemen we er uitgebreid de tijd voor, zodat jij je deze technieken onder de knie krijgt.
Een mooie start van het nieuwe kalenderjaar!
Basiscursus
Weinig of geen ervaring met keramiek, maar wil je er wel serieus mee aan de slag? Dan is de basiscursus keramiek een prima mogelijkheid om kennis te maken met keramiek. Zowel basis draaivaardigheden als diverse handvormtechnieken komen aan bod. Een succesvolle basiscursus keramiek is een uitstekende voorbereiding op deelname aan onze driejarige ambachtelijke opleiding Keramische Technieken.
Korte cursussen
• Papier porselein
Deze korte workshop is vooral bedoeld om de kwaliteiten en mogelijkheden van papierporselein en vlasporselein te ontdekken en onderzoeken. In hoeverre verschillen deze porseleinsoorten onderling en van andere klei en porselein? Waarom gebruik je voor het ene werk vlasporselein en voor het andere werk zelfgemaakte papierporselein? Onderwerpen die in deze workshop uitgebreid aan de orde komen.
• Boetseren van een dier
Voor het boetseren van een staand dier, bijvoorbeeld een paard, hond, kat of lama kun je gebruik maken van paperclay en een vulling van kranten. Hoe je deze techniek toepast leer je in de 4-daagse workshop ‘Boetseer een dier’. We gaan een dier boetseren met een hoogte van ongeveer 35 cm. Het dier kan na het bakken zelfstandig staan. Onder begeleiding vordert het door jou gekozen dier, Diverse hondenrassen zijn enorm verschillend van elkaar, waar zitten de verschillen precies? Het is een ontzettend boeiende zoektocht naar de anatomie en lichaamstaal van het dier.
Voor meer informatie over de diverse opleiding en cursussen: ga naar onze website www.keramiekopleiding.nl, Nederlandse Keramiekopleiding, Winterdijk 4a, 2801 SJ  Gouda, +31 (0)182-515274.