Oproepen en nieuws

OPROEP: Internationale Glas- en Keramiekmarkt Haacht 26 mei 2024

Inschrijven kan tot 15 mei: ter gelegenheid van de 10de editie van de Markt zal de Kunststichting een aantal deelnemers welecteren voor deelname aan een groepstentoonstelling in maart 2025  in de Pastorie Wakkerzeel.
INFO:
www.artksp.be/info.html

Vous pouvez vous inscrire jusqu'au 15 mai : à l'occasion de la 10e édition du Marché, l'a Foundation sélectionnera un certain nombre de participants pour participer à une exposition collective en mars 2025 à la Pastorie Wakkerzeel.


OPROEP: Deelname KleiKunstEnRoute in Friesland

De KleiKunstEnRoute is dit jaar op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli. Na het succes van de afgelopen 3 edities hebben wij besloten om ook in 2024 de route in één weekend te houden langs locaties in Dokkum en Raard. In Dokkum zal er weer een grote expositie zijn van werk van keramisten uit het hele land. Deze expositie is in het park van de Bonifatiuskapel. De samenwerking met het Museum Dokkum, de Molen Zeldenrust, kunstencentrum De Groen en de 4 keramiekateliers zetten we ook voort. En dit jaar is de route uitgebreid met een prachtige locatie: het middeleeuwse kerkje van Boarnwert, precies tussen Dokkum en Raard in, hoog op een terp gelegen. Het plan is om hier, naast het exposeren van keramiek, ook een aantal lezingen te houden.
Dus….lijkt het je leuk om ook je werk te exposeren op deze bijzondere route; geef je op! Je kan eerst info vragen en een mailtje sturen naar mariska@projectsbypost.com of dineke.taal@outlook.com.
Hou ook de website www.kleikunstenroute.nl en de facebook/instagram van kleikunstenroute in de gaten!
Opgeven kan nog tot 15 mei! We zijn benieuwd naar jouw werk!

13e Biennale Internationale Céramique Steenwerck (FR)

De Internationale Biënnale Céramique vindt plaats op De Steenwerckplein (59). 44 Professionele keramisten uit Frankrijk en Europa, verzameld rond  eregast, Bénédicte Vallet, zullen de hedendaagse keramiek in al zijn technische en artistieke aspecten grotendeels vertegenwoordigen. 4 Jonge keramisten die minder dan vier jaar actief zijn, zijn geselecteerd in het kader van het "Coup de pouce"-programma.
De Keramiekbiënnale van Steenwerck is de grootste markt voor keramisten ten noorden van Parijs en trekt een groot publiek van insiders, professionals en amateurs die in steeds grotere getale op het evenement wachten. Klik hier voor meer nformatie.

OPROEP: Applications are open for the 31st Mediterraneo Contemporary Ceramics Competition


Grottaglie (Italy - Apulia) will host a new edition of the prestigious event dedicated to ceramic art, with a new addition: the "Artist Residency" award for under-35s.
Ceramic art is preparing to amaze once again with the opening of applications for the 31st Mediterraneo Contemporary Ceramics Competition.
From July 13th to October 6th, 2024, the City of Grottaglie, the beating heart of Apulian ceramic handicraft, will welcome artists from all over the world, offering them the opportunity to express their vision of the Mediterranean through unique and innovative creations.
Artists interested in participating are invited to send their applications by May 5th, 2024 by filling out the application form available on the website of the Municipality of Grottaglie (www.comune.grottaglie.ta.it) and sending it to mediterraneo@comune.grottaglie.ta.it.
More information:
Infopoint Turistico, +39 099 5620427, infopoint@comune.grottaglie.ta.it


OPROEP: Keramieknieuws: EXPO SPOT van De Kleischool en TOMA


EXPO SPOT
De Kleischool en TOMA ovenbouw hebben in het blad KLEI de handen ineen geslagen. Samen reserveren we voor het hele jaar 2024 een halve pagina advertentieruimte, waarbij we elke keer 60% van de ruimte vrij laten om een mooi keramiek werkstuk te tonen (misschien straks dus ook van jouw mooiste werkstuk). Deze ruimte noemen we de EXPO SPOT.
Klik
hier voor meer informatie

OPROEP: Jouw werk in KLEI?

       
Doe mee aan de rubriek KleiGalerij! In 2024 heeft iedere aflevering van KleiGalerij een thema. Voor ieder thema kunnen abonnees van KLEI keramiek magazine één goede foto (jpg of tiff, ca. 3 MB) van hun werk insturen via het het formulier op www.klei.nl/foto_aanleveren. Hierbij worden ook diverse gegevens gevraagden  vertel je in maximaal 75 woorden iets over het werk en/of de maker zelf. Het formulier is ook te vinden via 'contact' op www.klei.nl

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit om dit te worden. Een jaarabonnement kost op jaarbasis in 2023 voor Nederland en België € 28,50 met incassomachtiging; € 30,00 bij andere betaalwijze.

Thema’s en uiterste inleverdata 2024
2024-1 Theepotten: inleveren vóór 10 november 2023
2024-2 Vazen: inleveren vóór 10 januari 2024
2024-3 Raku: inleveren vóór 10  maart 2024
2024-4 Draaiwerk: inleveren vóór 10 mei 2024
2024-5 Mensfiguur: inleveren vóór 10 juli 2024
2024-6 Contrasten: inleveren vóór 10 september 2024

OPROEP: Uw favoriete glazuurrecept delen?

In de rubriek ‘Het glazuurrecept’ delen lezers van KLEI een van hun favoriete glazuurrecepten. Dat kan een geheel eigen glazuur zijn, maar ook een bestaand glazuur met eigen aanpassingen. Ook een recept delen? Stuur dan een mail aan redactie@klei.nl met als titel ‘Glazuurrecept’. Beantwoord in de tekst onderstaande 3 vragen en stuur twee goede foto’s mee: een detailfoto van het glazuur en een foto van het werk (jpg of tiff, ca. 2 of 3 MB).
  1. Waarom is dit glazuur een van je favorieten?
  2. Wat zijn de eigenschappen van het glazuur?
  3. Wat is de herkomst van dit glazuur?

OPROEP: XII El Vendrell Ceramics Biennial

The call for the XIII El Vendrell Ceramics Biennial is now open
Submission deadline until August 9, 2024
Meer informatie via: Bases/rules - convocatòria/convocatoria/call


OPROEP: Kunst- en Curiosamarkt

Zondag 21 april wordt in het Kempenmuseum weer een Kunst- en Curiosamarkt gehouden. Op deze dag kunnen bezoekers kennismaken met de wonderlijke wereld van kunst, in de breedste zin van het woord.
  • 40 kramen
  • van 11:00 - 17:00 uur
  • Muzikale omlijsting van Krankjorum en de Trom
  • o.a. heerlijke ambachtelijke soep
Lijkt het jou leuk om ook een keer mee te doen?
Neem even contact op en wij geven je alle info. Dit kan via mail (evenementen@kempenmuseum.nl) of telefonisch +31 (0)497-515649.
Kempenmuseum De AchtZaligheden, Kapelweg 2, 5521JJ Eersel, www.achtzaligheden.nl/kempen/

Oproep: Deelname Euregio Keramiekmarkt Raeren

De 29e Euregio-Keramiekmarkt vindt plaats op 7-8 september 2024 rond Kasteel Raeren.
Klik hier voor meer informatie | info@toepfereimuseumorg | +32 (0)87850903
Deadline aanmeldingen: tot 1 maart 2024

OPROEP: deelnemers Keramiekmarkt Maaseik 30 juni 2024

Visit Maaseik zoekt kandidaat-deelnemers voor de keramiekmarkt op zondag 30 juni 2024 van 9-17 uur, op het gezeligste marktplein van België.
Inschrijven is mogelijk tot 31 januari 2024 via onderstaande link:
https://www.visitmaaseik.be/nl/keramiekmarkt-2024-deelnameformulier-standhouders

OPROEP: Sélection des artistes membres de BeCraft

Sélection des artistes membres de BeCraft
Klik hier voor informatie en aanmelden
Deadline: 12-05-2024

Nieuws: Save the date Parcours Céramiques Carougeois 2024

The next edition, devised with Frédéric Bodet (associate curator), will take place from 14 to 22 September 2024. More information in 2024.
For all information concerning the Competition please consult the following link

Oproep: Call for applications for the International Competition of the City of Carouge 2024

De deadline voor aanvragen is vastgesteld op 1 maart 2024 om 23:59 (Zwitserse tijd)
Klik hier voor meer informatie

Inschrijven kan online door op de volgende link te klikken:

OPROEP: 10th International Glass & Ceramic Market 2024, 26-05-2024

Oproep voor kandidaturen open. Info: artksp@gmail.comwww.artksp.be

NIEUWS: KLEI-tasje gespot in Bangladesh !


Discussieforum is verhuisd van de website naar Facebook

Op de nieuwste versie van de website www.klei.nl (inmiddels online), is geen discusieforum meer aanwezig. De reden hiervoor is dat er steeds minder belangstelling is voor het gebruik van het forum en dat het bouwen van een nieuwe versie te hoge kosten met zich meebrengt. Van de informatie uit het oude forum en uit de periode vanaf 2016 tot 21 mei 2020 komt binnenkort een read-only bestand en deze zal op de website onder 'handig' worden geplaatst zodat alle informatie nog wel toegankelijk blijft.
Op Facebook kunnen vragen gesteld worden aan de redactie en aan andere keramisten via de groep 'KLEI keramiek magazine - Forum'. Hier kunnen ook foto’s van werk en aankondigingen van exposities gedeeld worden. Ga naar Facebook