Oproepen en nieuws

OPROEP: European Prize for Applied Arts 24

Initiated in 2009, in partnership with the City of Mons, the WCC-Europe and supported by the Ministry of Culture of the Wallonia-Brussels Federation, the European Prize for Applied Arts aims to reward the best creations of contemporary expression in Applied Arts and Artisanal Design on the basis of criteria of artistic merit, technical mastery and innovation.
The call is open to all disciplines relating to the applied arts, which include ceramics, glass, textiles, wood, paper, jewellery, furniture, accessories and “artisanal design”.
Two Prizes
€3.500 awarded by the Ministry of Culture of Wallonia-Brussels Federation
€3.500 awarded by WCC-Europe
Klik hier voor informatie.
Klik hier voor aanmeldformulier
Deadline: 14-01-2024

OPROEP: Wedstrijd Keramische Vaas OpenDeurDag 14-10-2023

Maak een keramische vaas, geheel naar eigen inzicht, en zorg ervoor dat die uiterlijk vrujhdag 13 oktober bij de Hazelaar in Soest is.
DE SPELREGELS
- de vaas moet minimaal 20 cm hoog zijn
- mag gedraaid of met de hand gevormd zijn
- de vaas moet afgebakken zijn
- alle mogelijke afwerkingen zijn toegestaan
- er mag per deelnemer 1 vaas ingediend worden
- uiterlijk vrijdag 13 oktober moet de vaas ingeleverd zijn
Iedereen mag gratis meedoen. Stuur een mail met naam en telefoonnummer naar info@Hazelaar.nl om je aan te melden.
 
Klik hier voor meer informatie

OPROEP: Pottery Market Ransbach-Baumbach 7-8 oktober 2023

Exhibitors wanted!
Dear potters and ceramists, we would like to cordially invite you to the 39th European Pottery Market in Ransbach-Baumbach (Germany) on 07 and 08.10.2023.
Information and registration documents: https://www.kannenbaeckerland.de/veranstaltungen/toepfermarkt-ransbach-baumbach.html
No application deadline!
 
Standhouders gevraagd!
Wij nodigen pottenbakkers en keramisten van harte uit op de 39e Europese Pottenbakkersmarkt in Ransbach-Baumbach (Duitsland) op 7 en 8 oktober 2023.
Informatie en registratiedocumenten: https://www.kannenbaeckerland.de/veranstaltungen/toepfermarkt-ransbach-baumbach.html 
Geen deadline voor aanmelding!


OPROEP: Les Emmitouflés 26 november 2023, Andenne

L'appel à candidatures pour notre 6ème édition du chouette Marché des créateurs "Les Emmitouflés" est désormais ouvert du 15-08 au 01-10-2023 !
 
Vous êtes artiste ? Ou vous connaissez des créateur·trice·s ? 
N'hésitez pas à remplir votre dossier ou à partager notre appel à candidatures ! 
Plus d'informations sur le chouette Marché sur notre site internet et Google Forms d'appel à candidatures ci-dessous : 
 
­
 
 

OPROEP: Jouw werk in KLEI?

       
Doe mee aan de rubriek KleiGalerij! Iedere aflevering van de rubriek KleiGalerij in KLEI heeft  een thema. Abonnees van het blad kunnen een goede foto (.jpg of.tiff (minimaal 3 MB, maximaal 10MB) van hun werk insturen via het digitale formulier op de website.
Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit om dit te worden. Een jaarabonnement kost op jaarbasis in 2023 voor Nederland en België € 28,50 met incassomachtiging; € 30,00 bij andere betaalwijze.
Thema’s en uiterste inleverdata 2023
2023-5 september-oktober: Duo-objecten 1: inleveren vóór 15 juli 2023
2023-6 november-december: Duo-objecten 2: inleveren vóór 15 september 2023

OPROEP: The International Ceramics Festival, Mino, Japan

Applications by 31 January 2024. icfmino.com/13th

OPROEP: Uw favoriete glazuurrecept delen?

In de rubriek ‘Het glazuurrecept’ delen lezers van KLEI een van hun favoriete glazuurrecepten. Dat kan een geheel eigen glazuur zijn, maar ook een bestaand glazuur met eigen aanpassingen. Ook een recept delen? Stuur dan een mail aan redactie@klei.nl met als titel ‘Glazuurrecept’. Beantwoord in de tekst onderstaande 3 vragen en stuur twee goede foto’s mee: een detailfoto van het glazuur en een foto van het werk (jpg of tiff, ca. 2 of 3 MB).
  1. Waarom is dit glazuur een van je favorieten?
  2. Wat zijn de eigenschappen van het glazuur?
  3. Wat is de herkomst van dit glazuur?

OPROEP: Keramieknieuws: EXPO SPOT van De Kleischool en TOMA


EXPO SPOT
De Kleischool en TOMA ovenbouw hebben in het blad KLEI de handen ineen geslagen. Samen reserveren we voor het hele jaar 2023 een halve pagina advertentieruimte, waarbij we elke keer 60% van de ruimte vrij laten om een mooi keramiek werkstuk te tonen (misschien straks dus ook van jouw mooiste werkstuk). Deze ruimte noemen we de EXPO SPOT.
Klik
hier voor meer informatie

OPROEP: Ook een keer gastkunstenaar zijn?

Ook een keer gastkunstenaar zijn óf lid worden van ons collectief? Kijk op www.galeriehuisterheide.nl of stuur een mail naar: kunstenaars@galeriehuisterheide.nl

NIEUWS: KLEI-tasje gespot in Bangladesh !


NIEUWS: Land Art Delft: Tulpenpiramide

Vanaf mei 2021 is 's wereld grootste tulpenpiramide bij Land Art Delft omsingeld door 10.000 rode tulpen. De tulpen, ter beschikking gesteld door De Tulperij uit Voorhout, zorgen voor een typisch Hollands plaatje rondom de 12-meter hoge Delfts Blauwe Tulpenpiramide die door schilders van Royal Delft is beschilderd. Er is een coronaproof arrangement samengesteld - een fietsroute die de drie locaties verbindt, te vinden op Route.nl
Meer info

Discussieforum is verhuisd van de website naar Facebook

Op de nieuwste versie van de website www.klei.nl (inmiddels online), is geen discusieforum meer aanwezig. De reden hiervoor is dat er steeds minder belangstelling is voor het gebruik van het forum en dat het bouwen van een nieuwe versie te hoge kosten met zich meebrengt. Van de informatie uit het oude forum en uit de periode vanaf 2016 tot 21 mei 2020 komt binnenkort een read-only bestand en deze zal op de website onder 'handig' worden geplaatst zodat alle informatie nog wel toegankelijk blijft.
Op Facebook kunnen vragen gesteld worden aan de redactie en aan andere keramisten via de groep 'KLEI keramiek magazine - Forum'. Hier kunnen ook foto’s van werk en aankondigingen van exposities gedeeld worden. Ga naar Facebook