Oproepen en nieuws

OPROEP: AANMELDEN WERKPERIODE EKWC

Het EKWC nodigt kunstenaars en ontwerpers van alle disciplines uit, die al eerder, of nog nooit met klei hebben gewerkt om deel te nemen aan onze twaalf weken durende residenties. Wat we nodig hebben is een fantasierijk plan, een experimentele houding of een sterk concept; iets wat je in twaalf weken zou willen bereiken wat niet mogelijk zou zijn zonder de faciliteiten of het advies van de experts van het EKWC. Deze call betreft werkperiodes vanaf het eerste kwartaal in 2025 tot en met het eerste kwartaal in 2026.
De deadline voor de volgende aanmeldingsronde is 31 augustus 2024.
Voor meer informatie over de aanmeldprocedure, de kosten of om je aan te melden, klik hier.

 

OPROEP: Keramieknieuws: EXPO SPOT van De Kleischool en TOMA


EXPO SPOT
De Kleischool en TOMA ovenbouw hebben in het blad KLEI de handen ineen geslagen. Samen reserveren we voor het hele jaar 2024 een halve pagina advertentieruimte, waarbij we elke keer 60% van de ruimte vrij laten om een mooi keramiek werkstuk te tonen (misschien straks dus ook van jouw mooiste werkstuk). Deze ruimte noemen we de EXPO SPOT.
Klik
hier voor meer informatie

OPROEP: Deelname Keramiekmarkt Lommel

De keramiekmarkt Lommel (België) vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag van september. De 15e editie is op zondag 1 september 2024 van 11 tot 17u.
De inschrijvingsperiode loopt tot 1 augustus 2024.
De organisatie behoudt zich het recht voor om de inschrijvingsperiode vervroegd af te sluiten als het aanbod het aantal standplaatsen overtreft. De deelnameprijs is € 45,00. Hiervoor plaatsen wij voor u een overdekte marktkraam van 4,00 m X 1,20 m.
Onze markt ontvangt graag standhouders met ervaring die originele objecten op een vakkundige manier vervaardigen. Het is de bedoeling om het imago van onze keramiekmarkt hoog te houden door een kwalitatief aanbod.
Info: keramiekmarktlommel@gmail.com

 

OPROEP: A call for applications Andenne, Belgium

Kunstenaars worden uitgenodigd om werken in te zenden voor twee prachtige tentoonstellingen: een met als thema 'Talisman', die kunstenaars uitnodigt om de raadselachtige wereld van symbolen, mysteries en verborgen krachten te verkennen door middel van keramiek, en een tweede tentoonstelling met een vrij thema waar kunstenaars worden aangemoedigd om hun beste werk in te zenden.
Er worden drie prijzen (€ 2.500, € 1.000 en € 500) uitgereikt.
Deadline voor aanmelding: 13 oktober 2024
Kijk voor meer informatie op de website

OPROEP: XII El Vendrell Ceramics Biennial

The call for the XIII El Vendrell Ceramics Biennial is now open
Submission deadline until August 9, 2024
Meer informatie via: Bases/rules - convocatòria/convocatoria/call


OPROEP: Jouw werk in KLEI?

       
Doe mee aan de rubriek KleiGalerij! In 2024 heeft iedere aflevering van KleiGalerij een thema. Voor ieder thema kunnen abonnees van KLEI keramiek magazine één goede foto (jpg of tiff, ca. 3 MB) van hun werk insturen via het het formulier op www.klei.nl/foto_aanleveren. Hierbij worden ook diverse gegevens gevraagden  vertel je in maximaal 75 woorden iets over het werk en/of de maker zelf. Het formulier is ook te vinden via 'contact' op www.klei.nl

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit om dit te worden. Een jaarabonnement kost op jaarbasis in 2023 voor Nederland en België € 28,50 met incassomachtiging; € 30,00 bij andere betaalwijze.

Thema’s en uiterste inleverdata 2024
2024-5 Mensfiguur: inleveren vóór 10 juli 2024
2024-6 Contrasten: inleveren vóór 10 september 2024

OPROEP: Uw favoriete glazuurrecept delen?

In de rubriek ‘Het glazuurrecept’ delen lezers van KLEI een van hun favoriete glazuurrecepten. Dat kan een geheel eigen glazuur zijn, maar ook een bestaand glazuur met eigen aanpassingen. Ook een recept delen? Stuur dan een mail aan redactie@klei.nl met als titel ‘Glazuurrecept’. Beantwoord in de tekst onderstaande 3 vragen en stuur twee goede foto’s mee: een detailfoto van het glazuur en een foto van het werk (jpg of tiff, ca. 2 of 3 MB).
  1. Waarom is dit glazuur een van je favorieten?
  2. Wat zijn de eigenschappen van het glazuur?
  3. Wat is de herkomst van dit glazuur?

OPROEP: IAC-congres 2024

Het 51e congres en de algemene vergadering van de International Academy of Ceramics (IAC) wordt gehouden op 16-20 september 2024 in de prachtige keramische steden Alcobaça en Caldas da Rainha in Portugal. Het centrale thema, "Keramiek in de mediterrane wereld: van oudheid tot hedendaagsheid", wordt georganiseerd door een land met een rijke keramiektraditie en zal de geschiedenis van de regio op het gebied van keramiek en de blijvende relevantie ervan in de huidige samenleving belichten.
IAC-leden worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor presentaties tijdens het IAC-congres van 2024.
Meer informatie

OPROEP: NCECA-tentoonstelling 205

NCECA nodigt kunstenaars uit om aanvragen in te dienen voor de jaarlijkse NCECA-tentoonstelling van 2025, True and Real, die gelijktijdig met de conferentie van volgend jaar zal plaatsvinden. De tentoonstelling, samengesteld door Judith S. Schwartz, wordt tot leven gebracht door het werk van vijf uitgenodigde kunstenaars en aanvullende werken die zijn geselecteerd via de open oproep voor inzendingen. De tentoonstelling vindt plaats in het Utah Museum of Contemporary Art tussen maart en mei 2025.
Klik hier voor meer informatie

NIEUWS: Save the date Parcours Céramiques Carougeois 2024

The next edition, devised with Frédéric Bodet (associate curator), will take place from 14 to 22 September 2024. More information in 2024.
For all information concerning the Competition please consult the following link

NIEUWS: KLEI-tasje gespot in Bangladesh !


Discussieforum is verhuisd van de website naar Facebook

Op de nieuwste versie van de website www.klei.nl (inmiddels online), is geen discusieforum meer aanwezig. De reden hiervoor is dat er steeds minder belangstelling is voor het gebruik van het forum en dat het bouwen van een nieuwe versie te hoge kosten met zich meebrengt. Van de informatie uit het oude forum en uit de periode vanaf 2016 tot 21 mei 2020 komt binnenkort een read-only bestand en deze zal op de website onder 'handig' worden geplaatst zodat alle informatie nog wel toegankelijk blijft.
Op Facebook kunnen vragen gesteld worden aan de redactie en aan andere keramisten via de groep 'KLEI keramiek magazine - Forum'. Hier kunnen ook foto’s van werk en aankondigingen van exposities gedeeld worden. Ga naar Facebook